9/27/2009

A két igazgató közül Vajtó Lajos az „egyenlőbb”, így a szakmai döntések általában háttérbe szorulnak

Ellehetetlenítik a hazai lóversenyt?

Teljesen modern fogadási rendszert épített volna ki a magyar lovin a hálózatot Franciaországban üzemeltető cég, ám a Nemzeti Lóverseny Kft. ezt az ajánlatot nem fogadta el – állítja több ló- és istállótulajdonos, az igazgatók szerint még tárgyalnak. Az viszont biztos, hogy az állami társaság vezetése visszautasította a futamok közvetítésére érkező televíziós ajánlatot.

miért csökkent drasztikusan a versenynapok és a futamok száma az utóbbi két évben. A 70 fölötti szám előbb 56-ra csökkent tavaly, idén pedig már csak 47 ügetőversenynapot tartanak.

a lóverseny ellehetetlenítésére utal, hogy 2009. január 1-jén megvonták az úgynevezett tenyésztési prémiumot. Ez korábban azt jelentette, hogy a versenylovat hiába adta el tenyésztője, későbbi sikereinek bevételéből az anyaistálló is automatikusan részesült. Ez egyébként egybevágott a nemzetközi gyakorlattal is, amely a tenyésztés ösztönzését tarja szem előtt. – Az NL vezetése ezt egy tollvonással megszüntette. Nem elég, hogy a futtatókat tönkreteszik, már lovakat sem fog senki tenyészteni – mutatott rá egy ugyancsak nevét nem vállaló istállóvezető.

Úgy tűnik, azt azért az NL vezetésénél is látják, hogy valami nem megfelelően működik. – Az egész struktúra így életképtelen – jelentette ki Farkas Ferenc. Mint fogalmazott, a legnagyobb probléma az, hogy az elmúlt 20 évben nem született döntés ennek megváltoztatásáról. (Farkas 2002 óta társigazgatója az NL-nek, idén májusban pedig újból kinevezték a másik igazgatóval, Vajtó Lajossal együtt.)
A viszonyokat közelről ismerők azt mondják, a két igazgató közül Vajtó Lajos az „egyenlőbb”, így a szakmai döntések általában háttérbe szorulnak. Vajtó ellen egyébként május 14-én az ügyészség vizsgálatot indított jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

http://mno.hu/portal/655365?searchtext=lóverseny

3 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy nem csak a streuktúrával van a baj, hanem a sok csalóval? Ha Farkas nem értett volna egyet az eddigiekkel, már rég lemondott volna!

    VálaszTörlés
  2. Főnök! Keményíts be, van még jópár tróger, aki nem idevaló! Igaz, Pécsi Pista: Ki a saját jövöjét építgeti és emiatt feladná az ügetőt és a galoppot. Mindezt azért, hogy megvalósuljon a NAGY MAGYAR LOVASCENTRUM A kINCSEM park helyén.

    VálaszTörlés
  3. Szarból nem lehet várat építeni. Amit itt ügetőnek neveznek, az egy nagy rakás szar, tudják ezt a fogadók is - az egész bagázson kívül.

    VálaszTörlés