9/27/2009

"Egyetlen forintért adnák vagyonkezelésbe a Kincsem park területét"

Egyetlen forintért adnák vagyonkezelésbe a Kincsem park területét – tájékoztatta lapunkat elképzeléseiről Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója. A tervek szerint a beruházó fejlesztené a pályán kívüli területet, ennek bevételeiből pedig hosszú távon finanszírozni lehetne a lóversenyt. A vagyonkezelőnél is foglalkoztak már a felvetéssel, bár egyelőre csak említés szintjén.

Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója lapunknak kifejtette: az elképzelés lényege az, hogy a vagyonkezelési jog fejében a beruházónak a terület fejlesztését kellene vállalnia, ami bevételt termel, s így hosszú távon megoldódna a lóverseny finanszírozása. – A 88 hektáros park egyharmada jelenleg is fejleszthető – emelte ki Vajtó. Hozzátette, a terület rendezvénycentrum-jellegét kellene erősíteni, ehhez lehetne építeni egy szolgáltató- és egy irodaközpontot, valamint szállodákat úgy, hogy a lóversenypályát nem érintenék a fejlesztések.

Vajtó Lajos kitért arra is, hogy létezik egy másik elképzelés, ami alapján a Kincsem parkban egy nagy magyar lovascentrumot alakítanának ki, amely az öttusaversenyeket, illetve a többi lóverseny-sportot is befogadná. Ez azonban szerinte soha nem tudná eltartani önmagát.

Teljes cikk az MNO-n:
http://www.mno.hu/portal/661097?searchtext=lóverseny

3 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy nemrég még el akarta adni a Kincsem Parkot, ez elég nagy változás...
    Az irodaközpont meg marhára fellendíti majd a lovit...
    Megint egy újabb bullshit maszlag!

    VálaszTörlés
  2. Miért baj az, ha megmenekül a magyar lóversenyzés és a Kincsem park is?
    Nyerges

    VálaszTörlés
  3. A Lagzi Lajcsi barátja több, mint két éve egy forintot sem fizetett bérleti díjként. Már felvettek ott legalább 30 adást. Lelakhatja a régi tribünben végzett átalakításokat, amit saját magának csinált. A felújítás összege éppen annyi lett, hogy tíz évig ingyen lehet ott, plusz még a cég fizeti az áramot is.

    VálaszTörlés